sâmbătă, 12 noiembrie 2011

 PODURILE   COLORATE   DIN   ARAD
      
 Aradul,  orasul  cu poduri colorate, noua modalitate a institutilor publice de a colora viata urbana a oamenilor prin poduri colorate. Fie ca treci prin arad cu trenul unde ai ocazia de a trece pe un pod rosu , reparat si vopsit acuma aproximativ 10 ani, a creeat multe discuti  si observati cu tenta politica sau sportiva, datorita culori rosiatice, care aminteste fie culoarea de pe stema partidului PCR fie de culoarea din emblem clubului sportive UTA.  
       Podul  Traian este un alt pod colorat de data aceasta in verde, Podul a fost construit dupa un plan al inginerului resitean Robert Toth (1857-1913), structura de fier  fiind realizata de catre uzinele din Resita, ornamentatia prezentand multe elemente de tip "secession". Proba de greutate si predarea oficiala a podului catre conducerea municipiului s-a facut la 11 noiembrie 1910.
        Podul este in reparati din vara anului 2010 iar la cei 101 ani inpliniti sa decis de catre municipalitate sa aiba un nou vesmant , cel din vopsea verde, doar  in ultimi 2 ani de zile a aratat in diverse prezentari , astept sa vad rezultatul final cum va fi prezentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu